Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa idealna - jak dla mnie .... to bez białej kiełbasy
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Kiełbaskę, cebule i boczek pokroić w maleńką kostkę i podsmażyć na "sucho" na małym ogniu w garnku , w którym będziemy gotowac potem zupę. Nadmiar wytopionego tłuszczu można odlać.
Zawartość gara zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i czosnek oraz drobno pokrojone w kostkę ziemniaki - gotować ok.15 min.
Do gotującej się zawartości gara wlać zakwas ( wraz z masą mączną - będzie na gęsto :)) , dodać chrzan i gotować ok. 5 min czasem mieszając.