Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i sycące... wspaniały pomysł na bezmięsny obiad. :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Składniki
Do miski przesiać mąki, wlać mleko, wodę, olej i sól. Na koniec wbić jajka i zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie jednak zbyt rzadkie - należy dodać więcej mąki, jeśli zbyt gęste - mleka/wody. Odstawić na przynajmniej 15 minut. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać cienką warstwę ciasta i smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Na rozgrzanym oleju zeszklić rozgnieciony/przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyłożyć na patelnię szpinak i podsmażać kilka minut na dużym ogniu do czasu, aż jego liście zaczną więdnąć. W razie potrzeby podlać wodą. Na koniec dodać pokruszony ser feta, masło i przyprawy. Mój farsz wyszedł dość płynny przez roztopiony ser, dlatego dodałam łyżeczkę skrobi ziemniaczanej.
Gotowe naleśniki wypełnić farszem (na 1 naleśnik - ok. 2 łyżki farszu) i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)