Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i proste ciasto. Bez pieczenia i stresowania się czy wyrośnie :). U nas zawsze robi je Szuler ( i bardzo często również sam je zjada :)). Pomimo kajmaku i budyniu nie jest słodkie i mdlące. Bardzo lubiane przez dzieci.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki delikatnie podgrzany kajmaki koleją warstwę herbatników. BUDYŃ Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką po czym wlać do gorącego mleka i zagotować. Gdy nasza masa uzyska konsystencję budyniu przelewamy ją jeszcze gorącą na herbatniki. Studzimy. Gdy już całość wystygnie na wierzch kładziemy ubitą śmietanę. Dekorujemy startą czekoladą.