Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3 bit zna chyba każdy, pokusiło mnie, by trochę je odmienić i tym sposobem powstała nowa wersja smakowa popularnego smakołyku.
Składniki wystarczają na przygotowanie 8 dużych porcji, bądź trochę więcej mniejszych.
Budyń gotujemy na mleku z cukrem, studzimy. Następnie masło ucieramy i stopniowo dodajemy wystudzony budyń.
Do gorącej kawy dodajemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy wystudzoną kawę z żelatyną.
Herbatniki dzielimy na 3 części. Pierwszą część wykładamy w foremce lub na tacy, smarujemy masą krówkową.
Na to układamy drugą część herbatników i równomiernie rozsmarowujemy masę budyniową.
Potem znowu warstwę herbatników i kawową piankę. Schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny.
Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.
Ciasto słodko-słone. Znane bardziej pod nazwą 3 Bit, ja wolę jednak nazwę Pyc...
Odsłon: 12060
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1545
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17436
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 363
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7660
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1545
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17436
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 363
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7660
Składniki
Składniki wystarczają na przygotowanie 8 dużych porcji, bądź trochę więcej mniejszych. Budyń gotujemy na mleku z cukrem, studzimy. Następnie masło ucieramy i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Do gorącej kawy dodajemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy wystudzoną kawę z żelatyną. Herbatniki dzielimy na 3 części. Pierwszą część wykładamy w foremce lub na tacy, smarujemy masą krówkową. Na to układamy drugą część herbatników i równomiernie rozsmarowujemy masę budyniową. Potem znowu warstwę herbatników i kawową piankę. Schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 221
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 211