Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3 bit zna chyba każdy, pokusiło mnie, by trochę je odmienić i tym sposobem powstała nowa wersja smakowa popularnego smakołyku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13803
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15406
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13803
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15406
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Składniki
Składniki wystarczają na przygotowanie 8 dużych porcji, bądź trochę więcej mniejszych. Budyń gotujemy na mleku z cukrem, studzimy. Następnie masło ucieramy i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Do gorącej kawy dodajemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy wystudzoną kawę z żelatyną. Herbatniki dzielimy na 3 części. Pierwszą część wykładamy w foremce lub na tacy, smarujemy masą krówkową. Na to układamy drugą część herbatników i równomiernie rozsmarowujemy masę budyniową. Potem znowu warstwę herbatników i kawową piankę. Schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.