Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się bardzo prosto i szybko. Doskonały deser na ciepło, soczysty i chrupiący.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4339
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11783
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13864
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4339
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11783
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5565
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13864
Składniki
Plastry ananasa odsączyć w zalewy. W rondelku rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier, żółtko i taką ilość wody aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Białko ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Plastry ananasa w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z każdej strony. Przekładać na ręcznik papierowy. Szybciutko podawać. Porada. Można dodać nieco więcej mąki wtedy placki będą grubsze, można też 1/3 mąki zastąpić MĄKĄ RYŻOWĄ. My lubimy cieńsze ciasto i z dodatkiem mąki ryżowej.