Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się bardzo prosto i szybko. Doskonały deser na ciepło, soczysty i chrupiący.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Plastry ananasa odsączyć w zalewy. W rondelku rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier, żółtko i taką ilość wody aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Białko ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Plastry ananasa w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z każdej strony. Przekładać na ręcznik papierowy. Szybciutko podawać. Porada. Można dodać nieco więcej mąki wtedy placki będą grubsze, można też 1/3 mąki zastąpić MĄKĄ RYŻOWĄ. My lubimy cieńsze ciasto i z dodatkiem mąki ryżowej.