Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki z plastrami jabłek, najlepiej szara reneta. Przepis mam od rodowitej Ślązaczki Krysi. Ona ze Śląska to dla niej Ajerkuchy, ja pochodzę z Mazowsza i to dla mnie placki z jabłkami. Ale niech jej będzie na wierzchu :) Placki idealne na karnawał i dzień powszedni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16138
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16138
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Składniki
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ok. 1 cm plasterki. W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki ciasta. Konsystencja powinna być gęstsza niż na naleśniki. Do miski wkładamy pierwsze plasterki jabłek, obracamy je aby oblepiły się ciastem. Placki smażymy na średnio rozgrzanym oleju. Przekładamy na ściereczkę lub ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem.