Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki z plastrami jabłek, najlepiej szara reneta. Przepis mam od rodowitej Ślązaczki Krysi. Ona ze Śląska to dla niej Ajerkuchy, ja pochodzę z Mazowsza i to dla mnie placki z jabłkami. Ale niech jej będzie na wierzchu :) Placki idealne na karnawał i dzień powszedni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421340
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2039
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421340
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2039
Składniki
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ok. 1 cm plasterki. W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki ciasta. Konsystencja powinna być gęstsza niż na naleśniki. Do miski wkładamy pierwsze plasterki jabłek, obracamy je aby oblepiły się ciastem. Placki smażymy na średnio rozgrzanym oleju. Przekładamy na ściereczkę lub ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem.