Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki z plastrami jabłek, najlepiej szara reneta. Przepis mam od rodowitej Ślązaczki Krysi. Ona ze Śląska to dla niej Ajerkuchy, ja pochodzę z Mazowsza i to dla mnie placki z jabłkami. Ale niech jej będzie na wierzchu :) Placki idealne na karnawał i dzień powszedni.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6440
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114860
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6440
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114860
Składniki
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ok. 1 cm plasterki. W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki ciasta. Konsystencja powinna być gęstsza niż na naleśniki. Do miski wkładamy pierwsze plasterki jabłek, obracamy je aby oblepiły się ciastem. Placki smażymy na średnio rozgrzanym oleju. Przekładamy na ściereczkę lub ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem.