Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki z plastrami jabłek, najlepiej szara reneta. Przepis mam od rodowitej Ślązaczki Krysi. Ona ze Śląska to dla niej Ajerkuchy, ja pochodzę z Mazowsza i to dla mnie placki z jabłkami. Ale niech jej będzie na wierzchu :) Placki idealne na karnawał i dzień powszedni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ok. 1 cm plasterki. W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki ciasta. Konsystencja powinna być gęstsza niż na naleśniki. Do miski wkładamy pierwsze plasterki jabłek, obracamy je aby oblepiły się ciastem. Placki smażymy na średnio rozgrzanym oleju. Przekładamy na ściereczkę lub ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem.