Do góry

Desery Przepis na:

aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi...

aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1657

Dodano:

Odsłon: 5369

sernik jest delikatny, aksamitny, wilgotny, śliwki kisielowe w serniku smakują wyśmienicie...............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • śliwki 70 dag/duże
  • kisiel truskawkowy 1 opakowanie
  • jajka 6 sztuk
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • twaróg zmielony 1 kg/wiaderko
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • kasza manna 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi...

Przygotowanie

  1. śliwki opłukać, usunąć pestki, posypać kisielem i wymieszać, przełożyć do formy niskiej z kominkiem silikonowej 24 cm

  2. jajka, cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny mikserem utrzeć na kogel-mogel z 4 minuty na dużych obrotach, dodać twaróg bezsmakowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem na wolniejszych obrotach połączyć składniki

  3. sernik przełożyć na śliwki, łyżką wygładzić wierzch

  4. piec w 180 C, grzanie góra/dół około 40 minut, nastepnie na termoobiegu 15-20 minut w 160 C, po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić na 30 minut, potem formę wyjąć i zostawić do wystudzenia, jak wystygnie to formę włożyć do lodówki na kilka godzin

    formę przykryć talerzem i odwrócić, formę teraz zdjąć z sernika

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń