Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest delikatny, aksamitny, wilgotny, śliwki kisielowe w serniku smakują wyśmienicie...............SMACZNEGO!!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Składniki
śliwki opłukać, usunąć pestki, posypać kisielem i wymieszać, przełożyć do formy niskiej z kominkiem silikonowej 24 cm
jajka, cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny mikserem utrzeć na kogel-mogel z 4 minuty na dużych obrotach, dodać twaróg bezsmakowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem na wolniejszych obrotach połączyć składniki
sernik przełożyć na śliwki, łyżką wygładzić wierzch
piec w 180 C, grzanie góra/dół około 40 minut, nastepnie na termoobiegu 15-20 minut w 160 C, po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić na 30 minut, potem formę wyjąć i zostawić do wystudzenia, jak wystygnie to formę włożyć do lodówki na kilka godzin formę przykryć talerzem i odwrócić, formę teraz zdjąć z sernika