Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się bardzo prosto i szybko. Doskonały deser na ciepło, soczysty i chrupiący.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1255
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1255
Składniki
Plastry ananasa odsączyć w zalewy. W rondelku rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier, żółtko i taką ilość wody aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Białko ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Plastry ananasa w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z każdej strony. Przekładać na ręcznik papierowy. Szybciutko podawać. Porada. Można dodać nieco więcej mąki wtedy placki będą grubsze, można też 1/3 mąki zastąpić MĄKĄ RYŻOWĄ. My lubimy cieńsze ciasto i z dodatkiem mąki ryżowej.