Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się bardzo prosto i szybko. Doskonały deser na ciepło, soczysty i chrupiący.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Składniki
Plastry ananasa odsączyć w zalewy. W rondelku rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier, żółtko i taką ilość wody aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Białko ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Plastry ananasa w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z każdej strony. Przekładać na ręcznik papierowy. Szybciutko podawać. Porada. Można dodać nieco więcej mąki wtedy placki będą grubsze, można też 1/3 mąki zastąpić MĄKĄ RYŻOWĄ. My lubimy cieńsze ciasto i z dodatkiem mąki ryżowej.