Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się bardzo prosto i szybko. Doskonały deser na ciepło, soczysty i chrupiący.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14620
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14620
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Składniki
Plastry ananasa odsączyć w zalewy. W rondelku rozgrzać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier, żółtko i taką ilość wody aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Białko ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Plastry ananasa w cieście smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z każdej strony. Przekładać na ręcznik papierowy. Szybciutko podawać. Porada. Można dodać nieco więcej mąki wtedy placki będą grubsze, można też 1/3 mąki zastąpić MĄKĄ RYŻOWĄ. My lubimy cieńsze ciasto i z dodatkiem mąki ryżowej.