Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio razem z mamą przeglądałyśmy stare zeszyty z przepisami. Znalazłyśmy tam kilka perełek, o których albo zapomniałyśmy, albo w ogóle ich jeszcze nie piekłyśmy. Taką perełką jest właśnie placek ambasador. Przyznam się Wam szczerze, że ja go niestety nie pamiętam, ale mama twierdzi, że kiedyś często go piekła.
Wymiary formy 28 cm x 24 cm.
Margarynę z wodą rozpuszczamy w garnku. Dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy i kakao. Całość podgrzewamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż cukier się rozpuści. Następnie pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy masa będzie zimna dodajemy do niej przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy 5 żółtek. Wszytko dokładnie ucieramy. W drugiej misce ubijamy na sztywno pozostałe nam 2 białka. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
W misce ubijamy na sztywno kolejne 2 białka. Dodajemy do nich cukier i ucieramy na gładko. Na końcu dodajemy kokos i delikatnie mieszamy.
Na ciasto nakładamy w równych odległościach po łyżce dżemu tworząc plamki. Te plamki dżemu przykrywamy ubitymi białkami z kokosem.
Placek pieczemy w 160°C przez około 45-50 minut.
Smacznego ;)
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 144
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 202
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 100
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 144
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 202
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 100
Składniki
Wymiary formy 28 cm x 24 cm. Margarynę z wodą rozpuszczamy w garnku. Dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy i kakao. Całość podgrzewamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż cukier się rozpuści. Następnie pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy masa będzie zimna dodajemy do niej przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy 5 żółtek. Wszytko dokładnie ucieramy. W drugiej misce ubijamy na sztywno pozostałe nam 2 białka. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
W misce ubijamy na sztywno kolejne 2 białka. Dodajemy do nich cukier i ucieramy na gładko. Na końcu dodajemy kokos i delikatnie mieszamy.
Na ciasto nakładamy w równych odległościach po łyżce dżemu tworząc plamki. Te plamki dżemu przykrywamy ubitymi białkami z kokosem. Placek pieczemy w 160°C przez około 45-50 minut. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Desery
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 60
Proste ciasto z owocami
Do tego ciasta będą pasowały owoce np. jabłka, śliwki , jagody. Można posypać...
Odsłon: 61