Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietne wilgotne rozplywajace sie w ustach ciasteczka z czekolada, kokosem, migdalami i .....
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 272
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 39
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 65
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17035
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 355
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 272
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 39
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 65
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17035
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 355
Składniki
z bialek ubijamy piane, reszte skladnikow laczymy ze soba za pomoca miksera w kolejnosci zoltka z cukrem i z maslem pozniej wanilia, proszek i maka, na koniec dodajemy piane mieszamy lyzka do uzyskania jednilitej masy,
teraz w zaleznosci ile jakich ciastek chcemy zrobic, dzielimy ciasto na porcje ( ja na 4 porcje)przekladajac do malych miseczek do klasycznych american cookies dodajemy posiekana i potarta czekolade mleczna i gorzka 100g, mieszamy i lyzeczka nakladamy na pergamin, do nastepnej porcji siekamy czekolade biala i dokladmy kokos, do trzeciej porcji odrobine czekolady utartej i platki migdalowe, do ostatniej rowniez odrobine czekolady i orzechy mielone, ciasto jest w kazdym z przypadkow ciut innej konsystencji w zaleznosci od dodatkow, wiec kladziemy lyzeczka na pergamin w duzych odstepach od siebie, bo bardzo rosna, piczemy 8 - 10 min w 180 stopniach,
ciasteczka sa wilgotne w srodku, a jesli jemy zaraz po upieczeniu czekolada jest plynna, na drugi dzien zeby uzyskac ten sam efekt przed podaniem wystarczy ciasteczka odgrzac w mikrofali 30 sekund bedzie ponownie czekolada plynna, ale pyszne sa rowniez na zimno i najlepiej smakuja z kawa albo ze szklanka mleka, smacznego!