Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodkie śniadanie lub kolację.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 564
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 564
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 636
Składniki
Masło rozpuścić. Odstawić do przestudzenia. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 czubatymi łyżkami cukru i szczyptą soli. W drugiej misce łączymy mokre składniki - mleko, 2 jajka i rozpuszczone masło. Wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nałożyć porcję ciasta i smażyć kilka chwil. Gdy na wierzchu pojawią się bąbelki powietrza, a ciasto będzie bardziej zwarte, przewrócić na drugą stronę i dalej smażyć. Tak samo usmażyć pozostałe pancakes.