Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodkie śniadanie lub kolację.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22827
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 505
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22827
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 505
Składniki
Masło rozpuścić. Odstawić do przestudzenia. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 czubatymi łyżkami cukru i szczyptą soli. W drugiej misce łączymy mokre składniki - mleko, 2 jajka i rozpuszczone masło. Wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nałożyć porcję ciasta i smażyć kilka chwil. Gdy na wierzchu pojawią się bąbelki powietrza, a ciasto będzie bardziej zwarte, przewrócić na drugą stronę i dalej smażyć. Tak samo usmażyć pozostałe pancakes.