Do góry

Desery Przepis na:

Amerykany(Amoniaczki) z czekodżemem

Amerykany(Amoniaczki) z czekodżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 384

Dodano:

Odsłon: 1024

szybko i smacznie

Składniki

  • cukier -1 szklanka
  • jaja-3
  • mąka-pół kilo
  • amoniak-2 łyżeczki
  • mleko-1 szklanka
  • margaryna-125 gram
  • czekodżem-150g
  • borówki do ozdoby
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Amerykany(Amoniaczki) z czekodżemem

Przygotowanie

  1. Do garnka wkładamy margarynę i topimy ją ,odstawiamy do wystygnięcia.
    Do miski wsypujemy mąkę ,cukier,wlewamy ostudzoną margarynę i ucieramy dodajemy po jednym jajku ,mleko oraz wsypujemy amoniak, dobrze łączymy.Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia i nakładamy po łyżce ciasta.W dużej odległości bo mocno wyrośnie.
    Pieczemy całość w piekarniku przez 10-12 min w temperaturze 170 stopni.Po ostygnięciu przekrawamy na pół i smarujemy czekodżemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń