Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 13
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 13
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Składniki
Do garnka wkładamy margarynę i topimy ją ,odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę ,cukier,wlewamy ostudzoną margarynę i ucieramy dodajemy po jednym jajku ,mleko oraz wsypujemy amoniak, dobrze łączymy.Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia i nakładamy po łyżce ciasta.W dużej odległości bo mocno wyrośnie. Pieczemy całość w piekarniku przez 10-12 min w temperaturze 170 stopni.Po ostygnięciu przekrawamy na pół i smarujemy czekodżemem.