Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Nóż i deska do krojenia, gril, szpatułka, garnek, łyżka, tarka do jarzyn,wyciskacz do soku
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1294
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1294
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Garść rodzynek moczymy w 50 ml rumu najlepiej ziołowego na noc.
Ananasa obieramy i kroimy w plastry wzdłuż rdzenia i osuszamy na ręczniki papierowym.
Przygotowujemy brązowy cukier na talerzu do obtoczenia ananasa tuż przed grilowaniem.
Przygotowujemy syrop: wodę, cukier puder lub biały,sok i skórkę otartą z 2,5 limonki umieszczamy w rondelku i gotujemy do momentu aż syrop się zredukuje o połowę. Na koniec dodajemy rum. Odstawiamy na bok.
Plastry ananasa obtaczamy w cukrze brązowym i kładziemy na rozgrzany gril. Smażymy po 2 minuty na jednej stronie.
Zdejmujemy z grilla i układamy na talerzykach.
Kładziemy jedną gałkę loda waniliowego na każdą porcję, posypujemy rodzynkami, a następnie polewamy syropem. Bardzo smacznego.