Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Nóż i deska do krojenia, gril, szpatułka, garnek, łyżka, tarka do jarzyn,wyciskacz do soku
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 362
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 307
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 139
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 362
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 307
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 139
Składniki
Garść rodzynek moczymy w 50 ml rumu najlepiej ziołowego na noc.
Ananasa obieramy i kroimy w plastry wzdłuż rdzenia i osuszamy na ręczniki papierowym.
Przygotowujemy brązowy cukier na talerzu do obtoczenia ananasa tuż przed grilowaniem.
Przygotowujemy syrop: wodę, cukier puder lub biały,sok i skórkę otartą z 2,5 limonki umieszczamy w rondelku i gotujemy do momentu aż syrop się zredukuje o połowę. Na koniec dodajemy rum. Odstawiamy na bok.
Plastry ananasa obtaczamy w cukrze brązowym i kładziemy na rozgrzany gril. Smażymy po 2 minuty na jednej stronie.
Zdejmujemy z grilla i układamy na talerzykach.
Kładziemy jedną gałkę loda waniliowego na każdą porcję, posypujemy rodzynkami, a następnie polewamy syropem. Bardzo smacznego.