Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser do którego potrzebujemy bardzo niewiele składników. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, bardzo smaczny i niezwykle oryginalnie i pięknie prezentuje się na stole.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35980
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
Składniki
Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.
Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.
Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.