Do góry

Desery Przepis na:

Ananasy w cieście francuskim

Ananasy w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 21647

Dodano:

Odsłon: 24494

Deser do którego potrzebujemy bardzo niewiele składników. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, bardzo smaczny i niezwykle oryginalnie i pięknie prezentuje się na stole.

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • puszka ananasa w plastrach
  • marmolada lub dżem (aby nie był zbyt płynny)
  • 1 białko
  • odrobina cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ananasy w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.

  2. Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.

  3. Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń