Desery Przepis na:
Andrut

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1236
Dodano: 12.11.2009
Odsłon: 24115
Składniki
- mleko w pruszku
- 1 szkl. cukru
- 1/2 kostki margaryny
- 1 cukier waniliowy
- 1/4 szkl. wody
- 3 łyżki kakao
- 1 paczka wafli
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cukier,margarynę,cukier waniliowy oraz wodę zagotować. Dodać kakao.
-
Do przestudzonej masy wsypać mleko w proszku tyle,aż będzie dobra do smarowania wafli
-
Gotową masą smarować wafle i obciążyć.
Komentarze do przepisu (2)

szynszylka 13 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
tak tak tak - POLECAM andruty we wszystkich wariantach :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Mmm... smak dzieciństwa :) moja mama zawsze robiła taki andrut poprzedniego dnia wieczorem, po czym przykrywała deską i dociskała czymś ciężkim i zostawiała na noc, żeby "się przegryzło", wtedy były jeszcze lepsze :)2 Kto głosował? | Odpowiedz