Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wafle kajmakowe to coś pysznego. Znikają z talerza w tempie błyskawicznym. Niestety są niebezpieczne, bo można je jeść bez opamiętania. Myślę, że każdy zna ten wspaniały smak, ale może nie każdy robił je samodzielnie w domu, do czego dzisiejszym wpisem zachęcam. Mało roboty, wspaniały efekt. Doskonała, szybka propozycja na domówkę i nie tylko. Żeby ułatwić i przyspieszyć sobie pracę kupujemy gotową masę krówkową.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1252
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2807
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1252
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12212
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2807
Składniki
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę
Do masła dodajemy po łyżce gotowej masy krówkowej i dalej miksujemy, aż do wyczerpania kajmaku
Masą przekładamy wafle
Przełożonego andruta owijamy w folię spożywczą, dociskamy czymś ciężkim np drewnianą deską i wkładamy na kilka godzin do lodówki
Andruta kroimy w prostokąty lub romby