Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą kakaową.
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 696
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666428
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 839
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 696
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666428
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Całe jajka ubić na parze z cukrem. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z pary , dodać masło , kakao i nadal ubijać,aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta masa. Masę kakaową odstawiamy na chwilę aż dobrze ostygnie. Andruty przekładamy masą kakaową na zakończenie dobrze dociskamy od góry i odstawiamy na ok 2 godzin aby masa dobrze stężała.
Po upływie 2 godzin Andruty kroimy w kostkę,ja pokroiłam w małe kawałki bo dla mnie są takie lepsze. Smacznego!!!