Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane masą kakaową.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 55
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1373
Składniki
Całe jajka ubić na parze z cukrem. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z pary , dodać masło , kakao i nadal ubijać,aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta masa. Masę kakaową odstawiamy na chwilę aż dobrze ostygnie. Andruty przekładamy masą kakaową na zakończenie dobrze dociskamy od góry i odstawiamy na ok 2 godzin aby masa dobrze stężała.
Po upływie 2 godzin Andruty kroimy w kostkę,ja pokroiłam w małe kawałki bo dla mnie są takie lepsze. Smacznego!!!