Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anielska babka (Angel Food Cake) to babka przygotowana z samych białek. Ciasto wychodzi delikatne i odpowiednio słodkie.
Do miski wlewamy białka. Ubijamy do momentu pojawienia się piany. Następnie dodajemy sól i sok z cytryny.
Białka ubijamy do uzyskania prawie sztywniej piany. Piana nie może być mocno sztywna.
1/3 cukru mieszamy z mąką, odkładamy.
Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo wsypujemy cukier.
Ubijamy chwilę, aż cukier się rozpuści.
Następnie stopniowo w kilku turach wsypujemy mąkę, mieszamy szpatułką.
Białka nie powinny opaść.
Blaszki 30 x 11 cm nie smarujemy tłuszczem ani nie posypujemy mąką.
Blaszka powinna być sucha.
Wykładamy masę do formy, kilka razy ''nacinamy'' nożem.
Pieczemy w 185 stopniach około 45-50 minut co suchego patyczka. Piekarnik w trakcie pieczenia nie powinien być otwierany.
Smacznego ;)
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 136
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 131
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 245
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33353
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 136
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 131
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 245
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33353
Składniki
Do miski wlewamy białka. Ubijamy do momentu pojawienia się piany. Następnie dodajemy sól i sok z cytryny. Białka ubijamy do uzyskania prawie sztywniej piany. Piana nie może być mocno sztywna. 1/3 cukru mieszamy z mąką, odkładamy. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo wsypujemy cukier. Ubijamy chwilę, aż cukier się rozpuści. Następnie stopniowo w kilku turach wsypujemy mąkę, mieszamy szpatułką. Białka nie powinny opaść. Blaszki 30 x 11 cm nie smarujemy tłuszczem ani nie posypujemy mąką. Blaszka powinna być sucha. Wykładamy masę do formy, kilka razy ''nacinamy'' nożem. Pieczemy w 185 stopniach około 45-50 minut co suchego patyczka. Piekarnik w trakcie pieczenia nie powinien być otwierany. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimo z galaretką owocową, arbuzowo – truskawkową
Desery
Babeczki czekoladowe z wafelkami, z panna cottą chałwową i musem pomarańczowym
Desery
Ciasto Dama Pik
Desery
Gofry jak nad morzem
Sernik na zimo z galaretką owocową, arbuzowo – truskawkową
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 7
Babeczki czekoladowe z wafelkami, z panna cottą chałwową i musem pomarańczowym
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 12