Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przenieśmy się do Afryki i Bliskiego Wschodu. Cudownie kruche arabskie ciasteczka delikatnie pachnące różą. Nadzienie to świetne połączenie orzechów i fig.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 397
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 397
Składniki
Wychodzi 10 sztuk. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, dodajemy miękkie masło ( najpierw 150 g, resztę tylko w miarę potrzeby ). Dolewamy olej, wodę różaną, całość miksujemy na gładką masę. Ciasto wkładamy do torebki foliowej i schładzamy w lodówce przez godzinę. Nadzienie. Orzechy miksujemy, dodajemy mus i dalej miksujemy do połączenia się składników. Orzechów nie mielimy na proszek, lepiej jak lekko chrupią w nadzieniu.
Po schłodzeniu ciasto dzielimy na 10 części, każdą rozpłaszczamy w okrąg. Na środek każdej porcji nakładamy nadzienie, lekko je spłaszczając. Ciasto zlepiamy jak na pierogi tworząc płaskie koło. Każde ciastko ozdobnie nacinamy, lub robimy wzorek gotowymi foremkami.
Ciastka pieczemy w 180 C przez około 20-30 minut.