Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przenieśmy się do Afryki i Bliskiego Wschodu. Cudownie kruche arabskie ciasteczka delikatnie pachnące różą. Nadzienie to świetne połączenie orzechów i fig.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19992
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7027
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244554
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19992
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7027
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244554
Składniki
Wychodzi 10 sztuk. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, dodajemy miękkie masło ( najpierw 150 g, resztę tylko w miarę potrzeby ). Dolewamy olej, wodę różaną, całość miksujemy na gładką masę. Ciasto wkładamy do torebki foliowej i schładzamy w lodówce przez godzinę. Nadzienie. Orzechy miksujemy, dodajemy mus i dalej miksujemy do połączenia się składników. Orzechów nie mielimy na proszek, lepiej jak lekko chrupią w nadzieniu.
Po schłodzeniu ciasto dzielimy na 10 części, każdą rozpłaszczamy w okrąg. Na środek każdej porcji nakładamy nadzienie, lekko je spłaszczając. Ciasto zlepiamy jak na pierogi tworząc płaskie koło. Każde ciastko ozdobnie nacinamy, lub robimy wzorek gotowymi foremkami.
Ciastka pieczemy w 180 C przez około 20-30 minut.