Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciasteczka na maśle orzechowym.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2704
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2704
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać masło orzechowe, jogurt, przesianą mąkę z sodą oraz pokruszone na małe kawałeczki orzeszki. Masę dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej formować dość grube wałki (fi ok.5cm) i kroić w plasry grubości ok. 1 cm. Ciastka kłaś na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym ok. 180st.C 10-15 min. aż się delikatnie zrumienią.