Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciasteczka na maśle orzechowym.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać masło orzechowe, jogurt, przesianą mąkę z sodą oraz pokruszone na małe kawałeczki orzeszki. Masę dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej formować dość grube wałki (fi ok.5cm) i kroić w plasry grubości ok. 1 cm. Ciastka kłaś na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym ok. 180st.C 10-15 min. aż się delikatnie zrumienią.