Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciasteczka na maśle orzechowym.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12350
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 834
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12350
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 834
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać masło orzechowe, jogurt, przesianą mąkę z sodą oraz pokruszone na małe kawałeczki orzeszki. Masę dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej formować dość grube wałki (fi ok.5cm) i kroić w plasry grubości ok. 1 cm. Ciastka kłaś na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym ok. 180st.C 10-15 min. aż się delikatnie zrumienią.