Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425375
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425375
Składniki
Z mąki, masła/margaryny, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykrawać z niego kieliszkiem lub literatką ciasteczka. Z reszty cukru pudru i 2 białek ubić lukier. Wycięte krążki kłaść w niewielkich odstępach na blasze, smarować lukrem przy pomocy łyżeczki i piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 st. C (termoobieg 150 st. C). Ciasteczka przekładać po dwa powidłami. Odstawić na kilka godzin przed podaniem.