Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1018
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1018
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12927
Składniki
Z mąki, masła/margaryny, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykrawać z niego kieliszkiem lub literatką ciasteczka. Z reszty cukru pudru i 2 białek ubić lukier. Wycięte krążki kłaść w niewielkich odstępach na blasze, smarować lukrem przy pomocy łyżeczki i piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 st. C (termoobieg 150 st. C). Ciasteczka przekładać po dwa powidłami. Odstawić na kilka godzin przed podaniem.