Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
Składniki
Z mąki, masła/margaryny, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykrawać z niego kieliszkiem lub literatką ciasteczka. Z reszty cukru pudru i 2 białek ubić lukier. Wycięte krążki kłaść w niewielkich odstępach na blasze, smarować lukrem przy pomocy łyżeczki i piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 st. C (termoobieg 150 st. C). Ciasteczka przekładać po dwa powidłami. Odstawić na kilka godzin przed podaniem.