Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka z obłędnym nadzieniem. Wbrew pozorom przygotowanie tego smakołyku nie jest skomplikowane i zajmie Wam dosłownie chwilę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 97
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 97
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, żółtka i 100 g cukru pudru. Wszystkie składniki zagniatamy ręką. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm i za pomocą kieliszka wycinamy okrągłe kształty. Wycięte ciasteczka przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Białka przekładamy do miski, dodajemy pozostałą część cukru pudru. Całość miksujemy. Gotowy lukier nakładamy na wierzch naszych ciasteczek.
Polukrowane ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 10 minut.
Upieczone i przestudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub kremem czekoladowym. Smacznego!