Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruchutkie rogaliki z mielonymi migdałami. Idealne na świąteczny czas. Niebezpiecznie smaczne. Znikają błyskawicznie. Rogaliki robi się bardzo prosto. Ciasto zagniata się szybciutko, troszkę więcej czasu należy poświęcić na samo formowanie rogaliczków. A potem już tylko delektowanie się słodyczą ciasta migdałowego.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 336
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 336
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2383
Składniki
Z podanych wyżej składników zagnieść kruche ciasto.
Z ciasta odrywać małe kawałeczki. W dłoniach toczyć wałeczki i formować z nich ciasteczka w kształcie rogalików(nie większe niż uszka do barszczu)
Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na jasnozłoty kolor.
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.