Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moje kuchareczki! Ten przepis pochodzi bezpośrednio z oficjalnej strony miasta Liège w Belgii. Oto, jak przygotować najbardziej autentyczne gofry dla waszych babelkow!
gofrownica
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Z 800 g mąki, drożdży, cukru pudru i jajek zrobić zakwas. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Nastepnie dodać masło, miód, 200 g mąki, sól, cukier wanilinowy i sodę oczyszczoną. Zagnieść na jednolitą masę i odstawić w ciepłe miejsce na dziesięć minut do wyrośnięcia. Następnie dodać cukier perłowy i podzielić na kulki o wadze od 90 do 140 g, w zależności od gofrownicy. Odstawic do wyrosniecia. Piec w umiarkowanej temperaturze w gofrownicy.