Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Baby nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 586
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11864
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 586
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11864
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Banana obrać ze skórki i rozdrobnić w mikserze. Do zmiksowanego banana dodać sok z cytryny.
Jajka utrzeć porządnie z cukrem. Pod koniec ucierania dodać olej rzepakowy, szklankę jogurtu oraz zmiksowanego banana.
Mąkę pszenną wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kardamonem.
Przesiać do masy jajecznej i dokłanie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy na babkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Cukier puder wymieszać z sokiem z
cytryny. Dobrze pomieszać, żeby nie było grudek.
Po upieczeniu babę wystudzić na kratce i polukrować, albo poprostu posypać cukrem pudrem.
Można ozdobić czekoladowymi jajeczkami, albo w inny sposób.
Smacznego.