Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 49
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1097
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 329
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 49
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1097
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 329
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier , zimne masło i posiekaj nożem , zacznij wyrabiać ciasto , dodaj żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto i podziel na pół , owiń folią i włóż do lodówki na minimum godzinę .
Jabłka obierz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach , dodaj cukier do smaku i odstaw na godzinę żeby puściły sok . Następnie odciśnij jabłka i dodaj cukier i cynamon do smaku .
Blachę o wymiarach 26 z 36 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na jej wielkość jedną cześć ciasta , ciasto ponakłuwaj widelcem i podpiecz około 15 minut w 180 st .
Odciśnięte jabłka wyłóż na podpieczone ciasto i rozwałkuj drugą cześć ciasta , połóż na jabłka i ponakłuwaj widelcem . Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .Smacznego .