Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste,podzielne Na co dzień i dla gości
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Składniki
W czas przygotowania wliczyłam czas pieczenia . Plus minus wychodzi to około 60 minut Jajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Do powstałej masy dodajemy posiekane orzechy .Taka masę dzielimy na dwie części . Do jednej części dodajemy budyń czekoladowy a do drugiej budyń śmietankowy .Dokładnie mieszamy . Z każdej porcji wychodzi około 12 babeczek. Do pieczenia najlepiej użyć specjalnej blaszki . Do każdej formy wlewamy ciasto. Tak około 3/4 każdej foremki powinno być zapełnione. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Należy sprawdzić przez wyjęciem drewnianą wykałaczką do szaszłyków czy babeczka jest w środku przepieczona. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .