Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste,podzielne Na co dzień i dla gości
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3788
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41805
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 449
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3788
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41805
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 449
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Składniki
W czas przygotowania wliczyłam czas pieczenia . Plus minus wychodzi to około 60 minut Jajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Do powstałej masy dodajemy posiekane orzechy .Taka masę dzielimy na dwie części . Do jednej części dodajemy budyń czekoladowy a do drugiej budyń śmietankowy .Dokładnie mieszamy . Z każdej porcji wychodzi około 12 babeczek. Do pieczenia najlepiej użyć specjalnej blaszki . Do każdej formy wlewamy ciasto. Tak około 3/4 każdej foremki powinno być zapełnione. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Należy sprawdzić przez wyjęciem drewnianą wykałaczką do szaszłyków czy babeczka jest w środku przepieczona. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .