Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zrobiłam je do pracy 2 dni temu z okazji Mikołajek. Dzisiaj znów je upiekłam. Są po prostu najlepsze z najlepszych, a do tego ich przygotowanie nie zajmuje więcej jak 10 minut. Zdecydowanie dopisuję je do mojej listy ,,Ulubione" :) Mojewypieki, dzięki za przepis! :)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puch i cały czas miksując dodajemy po 1 jajku. Używając już tylko i wyłącznie szpatułki do mieszania dodajemy aromat cytrynowy i mąkę z proszkiem. Na sam koniec wlewamy mleko i mieszamy do połączenia się składników.
Masę dzielimy na 2 części, a do jednej z nich dodajemy kawę. Papilotki napełniamy do połowy jasną masą, a od połowy ciemną. Pieczemy ok 20 minut w 170*C.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy również schłodzony serek, cukier puder i miksujemy do uzyskania ubitej śmietanki. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy. Wystudzone babeczki dekorujemy kleksem z bitej śmietany i posypujemy kawą rozpuszczalną.
*Papilotki najlepiej wypełniać rękawem cukierniczym. * Babeczki mogą leżeć w lodówce do kilku dni nie tracąc przy tym swojego nieziemskiego smaku :)