Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie babeczki z nutą cytryny i odrobiną maku. Przepis z blogu "Moje wypieki".
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5034
Składniki
W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sół, cukier, mak). W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre(mleko, olej, jajko, sok z cytryny i startą z tej cytryny skórkę). Złączyć razem składniki suche i mokre. Ciasto wylać do formy na mufinki. Ja nie mam więć użyłam foremek na babeczki wyłożonych papilotkami. Piec 20-25 min. w temp. 190st.