Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie babeczki z nutą cytryny i odrobiną maku. Przepis z blogu "Moje wypieki".
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Składniki
W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sół, cukier, mak). W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre(mleko, olej, jajko, sok z cytryny i startą z tej cytryny skórkę). Złączyć razem składniki suche i mokre. Ciasto wylać do formy na mufinki. Ja nie mam więć użyłam foremek na babeczki wyłożonych papilotkami. Piec 20-25 min. w temp. 190st.