Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie babeczki z nutą cytryny i odrobiną maku. Przepis z blogu "Moje wypieki".
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sół, cukier, mak). W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre(mleko, olej, jajko, sok z cytryny i startą z tej cytryny skórkę). Złączyć razem składniki suche i mokre. Ciasto wylać do formy na mufinki. Ja nie mam więć użyłam foremek na babeczki wyłożonych papilotkami. Piec 20-25 min. w temp. 190st.