Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie babeczki z nutą cytryny i odrobiną maku. Przepis z blogu "Moje wypieki".
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, sół, cukier, mak). W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre(mleko, olej, jajko, sok z cytryny i startą z tej cytryny skórkę). Złączyć razem składniki suche i mokre. Ciasto wylać do formy na mufinki. Ja nie mam więć użyłam foremek na babeczki wyłożonych papilotkami. Piec 20-25 min. w temp. 190st.