Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w tym roku na Wielkanoc zamiast dużej babki będą u nas mini babeczki :-) a że lubimy wszystko co cytrynowe, to padło na cytrynowe mini babeczki :-) polecam
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 154
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 37
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 110
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5903
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1501
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 154
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 37
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 110
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5903
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1501
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać sok z połowy cytryny. Ucierać krótko. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksować do połączenia składników. Ubić białka na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać wszystko delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć do foremek silikonowych. Piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Lukier: cukier puder połączyć z sokiem z cytryny, udekorować nim babeczki. Smacznego :-)