Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w tym roku na Wielkanoc zamiast dużej babki będą u nas mini babeczki :-) a że lubimy wszystko co cytrynowe, to padło na cytrynowe mini babeczki :-) polecam
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1387
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 321
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1387
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 321
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać sok z połowy cytryny. Ucierać krótko. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksować do połączenia składników. Ubić białka na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać wszystko delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć do foremek silikonowych. Piec ok. 25 min. w temp. 180 stopni. Lukier: cukier puder połączyć z sokiem z cytryny, udekorować nim babeczki. Smacznego :-)