Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną

Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 735

Dodano:

Odsłon: 518

Szybkie babeczki bez miksera, wypełnione malinami i bitą śmietaną

Składniki

  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 180g kwaśnej śmietany 18%
  • 1/3 szkl oleju
  • 120g mąki
  • 30g kakao
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g malin
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka, cukier, śmietanę i olej połącz dokładnie za pomocą trzepaczki. W drugim naczyniu wymieszaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj szpatułką do momentu wchłonięcia się mąki. Nie mieszaj za długo żeby babeczki nie wyszły za ciężkie. Na koniec dodaj maliny. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Nakładaj ciasto do 2/3 wysokości (np. za pomocą gałkownicy do lodów). Piecz w 180°C przez ok. 15 min lub do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystudzenia.

  2. Śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Przełóż do worka cukierniczego z końcówką. Napełnij babeczki śmietaną wbijając w środek końcówkę worka cukierniczego i wyciskając krem. Resztę bitej śmietany użyj do dekoracji babeczek.



Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń