Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie dyni, pomarańczy i kardamonu - zapachniało świętami!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Składniki
Pomarańczę sparzamy, ścieramy z niej skórkę (tylko pomarańczowa część) i wyciskamy sok. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. W foremce na muffinki układamy papilotki i zalewamy masą do 2/3. Pieczemy w 180 stopniach 25 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, potem przekładamy na kratkę do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.