Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie dyni, pomarańczy i kardamonu - zapachniało świętami!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
Składniki
Pomarańczę sparzamy, ścieramy z niej skórkę (tylko pomarańczowa część) i wyciskamy sok. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. W foremce na muffinki układamy papilotki i zalewamy masą do 2/3. Pieczemy w 180 stopniach 25 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, potem przekładamy na kratkę do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.