Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser z gruszkami oraz pikantną nutą w postaci imbiru to propozycja idealna na chłodniejsze dni. Przepis na pyszne babeczki pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10818
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 358
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 249
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10818
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 358
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 249
Składniki
Jajka wybij do miski, dodaj cukier trzcinowy, ubij mikserem. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przypraw masę imbirem. Dodaj śmietanę i olej. Całość dosłódź miodem, wymieszaj wszystko za pomocą miksera na niskich obrotach.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je w drobną kostkę. Wrzuć owoce do miski z ciastem. Wymieszaj wszystko i przełóż do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piecz babeczki przez 25 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu udekoruj je cukrem pudrem.