Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser z gruszkami oraz pikantną nutą w postaci imbiru to propozycja idealna na chłodniejsze dni. Przepis na pyszne babeczki pochodzi z 496. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3585
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 411
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3585
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 411
Składniki
Jajka wybij do miski, dodaj cukier trzcinowy, ubij mikserem. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przypraw masę imbirem. Dodaj śmietanę i olej. Całość dosłódź miodem, wymieszaj wszystko za pomocą miksera na niskich obrotach.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je w drobną kostkę. Wrzuć owoce do miski z ciastem. Wymieszaj wszystko i przełóż do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piecz babeczki przez 25 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu udekoruj je cukrem pudrem.