Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wielką przyjemnością podzielę się z wami przepisem na babeczki które dziś wymyśliłam. Pewnie zapytacie skąd ta nazwa? Również ja wymyśliłam a to dlatego że są z jagód. Jagody sama zbierałam w lesie z mężem mam swoje więc można wymyślać, tyle tylko że to już chyba ostatnie a zbierane dwa lata temu, tylko zamroziłam. Mam nadzieje że przepis wam się spodoba bo w sumie te jagody miały być jako sos do kluchów które dziś robiłam lecz szybko zmieniłam zdanie i powstały pyszne babeczki.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3970
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 351
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 910
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3970
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 351
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 910
Składniki
Do miski wsypać mrożone jagody, śmietanę oraz pół szklanki cukru kryształ. Całość zmiksować blenderem ( wyjdą takie tak jakby lody ), odstawić na dwadzieścia minut aby wszystko zmiksowane blenderem odmarzło i uzyskało kolor fioletowy.
Gdy już uzyskamy kolor fioletowy dodać do zmiksowanej blenderem obie mąki resztę cukru ( czyli drugie pół szklanki ), proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka oraz olej. Wszystko zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy ( kolor wychodzi przepiękny ).
Blaszkę do babeczek wyłożoną papilotkami papierowymi wypełnić przygotowanym ciastem, zostawiając od góry około jeden centymetr wolnej przestrzeni. Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i zdjąć papierowe papilotki.
Babeczki wyszły naprawdę bardzo smaczne z wierzchu lekko chrupiące zaś w środku mięciutkie jak gąbeczka. Babeczki można posypać cukrem pudrem lub udekorować według własnego pomysłu. Z tego przepisu wyszło mi 23 babeczki ( lecz to jest zależne od wielkości foremek na babeczki ). Myślę że takie babeczki będą pięknie się reprezentowały na stole Wielkanocnym.