Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kokosowe z rukolą

Babeczki kokosowe z rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 598 Ocena: 10765

Dodano:

Odsłon: 5132

Pyszne zielone babeczki z rukoli i kokosu. Cudownie smakują na ciepło i zimno. Kto ma cierpliwość może babeczko posmarować gorzką czekoladą lub kwaskowym lukrem.

Składniki

  • 120 g mąki pszennej + 50 mąki ryżowej ( z samej pszennej też wyjdą ) 80 g wiórków kokosowych
  • 100 g świeżej rukoli 100 g cukru białego + 10 g cukru kokosowego
  • 125 ml mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 75 ml oleju kokosowego
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu jabłkowego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.

    Świeże liście rukoli umyć, osuszyć, zmiksować z mlekiem, potem dodać ocet, olej i wymieszać na gładką masę. Dosypać suche składniki i wymieszać łyżką.

    Zieloną masę przełożyć do silikonowych foremkach do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC. Piec około 25-30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń