Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zielone babeczki z rukoli i kokosu. Cudownie smakują na ciepło i zimno. Kto ma cierpliwość może babeczko posmarować gorzką czekoladą lub kwaskowym lukrem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115960
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7903
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1426
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1259
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115960
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7903
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1426
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1259
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Świeże liście rukoli umyć, osuszyć, zmiksować z mlekiem, potem dodać ocet, olej i wymieszać na gładką masę. Dosypać suche składniki i wymieszać łyżką. Zieloną masę przełożyć do silikonowych foremkach do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC. Piec około 25-30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.