Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne!!
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 92
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 699
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 135
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 809
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 262
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 92
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 699
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 135
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 809
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 262
Składniki
Babeczki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startą marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mąką. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masą (do wysokości 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Lukier: cukier puder ucieramy ze skórką pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru. Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.