Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne!!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Składniki
Babeczki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startą marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mąką. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masą (do wysokości 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Lukier: cukier puder ucieramy ze skórką pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru. Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.