Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi babeczki. ;-) Ja również a zwłaszcza od strony ich przygotowywania - są banalnie proste i szybkie. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy owoce i gotowe. Dziś babeczki z wykorzystaniem sezonowych owoców - czereśni.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Składniki suche i mokre dokładnie mieszamy w osobnych miskach. Do składników suchych wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.
Z czereśni usuwamy pestki. Mieszamy z przygotowaną masą.
Przekładamy do foremek. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.