Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite babeczki w stylu Halloween, na imprezę w przedszkolu i nie tylko!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2374
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2374
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Składniki
Ciasto: Jajka rozmieszaj trzepaczką z cukrem i szczyptą soli Dodaj maślankę a następnie olej, mieszając po dodaniu każdego składnika Do masy przesiej mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj krótko tylko do połączenia się składników Formę na babeczki wyłóż papilotkami Nakładaj ciasto do 2/3 wysokości foremki Piecz przez ok. 15 min w temp. 180°C (grzałka góra-dół) Pozostaw do całkowitego wystudzenia
Masa: Miękkie masło ubij z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę (ok. 5 min) Dodaj serek i dobrze zmiksuj Dodaj olejek z pomarańczy ew. sok z pomarańczy i barwnik, zmiksuj Masę przełóż do worka cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką Udekoruj babeczki masą, a następnie cukrowymi ozdobami