Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite babeczki w stylu Halloween, na imprezę w przedszkolu i nie tylko!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Składniki
Ciasto: Jajka rozmieszaj trzepaczką z cukrem i szczyptą soli Dodaj maślankę a następnie olej, mieszając po dodaniu każdego składnika Do masy przesiej mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj krótko tylko do połączenia się składników Formę na babeczki wyłóż papilotkami Nakładaj ciasto do 2/3 wysokości foremki Piecz przez ok. 15 min w temp. 180°C (grzałka góra-dół) Pozostaw do całkowitego wystudzenia
Masa: Miękkie masło ubij z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę (ok. 5 min) Dodaj serek i dobrze zmiksuj Dodaj olejek z pomarańczy ew. sok z pomarańczy i barwnik, zmiksuj Masę przełóż do worka cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką Udekoruj babeczki masą, a następnie cukrowymi ozdobami