Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są bardzo pyszne i proste w wykonaniu. Synek nazwał je „grzybkami” i zajadał ze smakiem. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam sezamem i słonecznikiem (przed pieczeniem). Z przepisu wychodzi 20-24 babeczki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4894
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13473
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3213
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 992
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4894
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13473
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3213
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 992
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, następnie jogurt i mleko. Dokładnie wymieszać, powoli dosypują mąkę wymieszaną z sodą. Całość dokładnie wymieszać, pod koniec dodać posiekaną czekoladę. Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem i ułożyć w blaszce do pieczenia muf finek. Można posypać cukrowymi ozdobami. Foremkę wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec ok 25-30 minut do złotego koloru. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.