Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Idealne do przygotowania z dziećmi, które je uwielbiają.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą, puszystą masę, stopniowo dodając jajka, następnie jogurt i mleko oraz olejek waniliowy. Dokładnie wymieszać, dosypać mąkę wymieszaną z sodą. Całość dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej formy na muffinki. Babeczki piekłam z dziećmi, dlatego posypaliśmy je cukrową posypką – żeby były kolorowe, można ten etap pominąć, a po upieczeniu babeczki posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą. Muffinki piec w piekarniku nagrzanym do 190st przez około 20-25 minut.
Smacznego!