Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Idealne do przygotowania z dziećmi, które je uwielbiają.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5538
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5538
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą, puszystą masę, stopniowo dodając jajka, następnie jogurt i mleko oraz olejek waniliowy. Dokładnie wymieszać, dosypać mąkę wymieszaną z sodą. Całość dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej formy na muffinki. Babeczki piekłam z dziećmi, dlatego posypaliśmy je cukrową posypką – żeby były kolorowe, można ten etap pominąć, a po upieczeniu babeczki posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą. Muffinki piec w piekarniku nagrzanym do 190st przez około 20-25 minut.
Smacznego!