Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 226
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17487
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 226
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17487
Składniki
Jajka roztrzepać z olejem i mlekiem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i posiekaną drobno czekoladę dobrze wymieszać i połączyć z płynnymi składnikami (łyżką, nie potrzeba miksera). Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 13-15 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.