Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 64
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 64
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Składniki
Jajka roztrzepać z olejem i mlekiem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i posiekaną drobno czekoladę dobrze wymieszać i połączyć z płynnymi składnikami (łyżką, nie potrzeba miksera). Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 13-15 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.