Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 48
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31206
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 384
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1477
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 48
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31206
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 384
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1477
Składniki
Jajka roztrzepać z olejem i mlekiem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i posiekaną drobno czekoladę dobrze wymieszać i połączyć z płynnymi składnikami (łyżką, nie potrzeba miksera). Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 13-15 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika, umieszczamy na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.