Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki waniliowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to przy okazji bazowy przepis na muffinki. Do środka można wrzucać ulubione dodatki - orzechy, czekoladę, skórkę pomarańczową, , żurawinę, płatki migdałowe i inne bakalie wg uznania. Można też, za jednym razem, zrobić każdą babeczkę inną.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie produkty łączymy i krótko mieszamy. Do ciasta dodajemy rodzynki – wcześniej sparzone i odsączone na sicie. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach. Muffinki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.