Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie pachnące letnie babeczki.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34033
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 463
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1825
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 23
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34033
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 463
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1825
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 23
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Składniki
Przepis znaleziony u Asi z Kwestii Smaku. Wart polecenia, bo babeczki robi się bardzo szybko i są cudownie pyszne...
Piekarnik nagrzac do ok. 160 stopni. Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym przez kilka minut mikserem, aby uzyskac puszystą masę. Dodawac po jednym jajku i ubijac kilka minut. Wsypac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując wlewac powoli mleko.
Do formy muffinkowej włożyc papierowe papilotki i każdą wypełnic w ok. 3/4 wysokości ciastem. Starcza go na 12 muffinek. W każdą muffinkę powciskac borówki lub jagody (ilośc naprawdę wg uznania). Zamiast formy muffinkowej można użyc innej formy, ale ponieważ ciasta nie ma za dużo myślę,że najlepsza byłaby keksówka lub inna nieduża. Muffinki piec ok. 15min, najlepiej do suchego patyczka. Można posypac cukrem pudrem albo polukrowac. Smacznego!