Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne deser, łatwo się je robi i są bardzo smaczne:) Po za tym ładnie się prezentują.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1444
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1454
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1611
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1444
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1454
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1611
Składniki
CIASTO: W dużej miseczce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia i odstawić. Mąkę przesiać i dodać do niej margarynę , cukry, szczyptę soli. Ugniatać.
Dodać jajka i śmietanę i ugnieść ciasto. Jeśli ciasto było by za rzadkie należy dodać więcej mąki.
Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części (całość po rozwałkowaniu nie zmieści się na stolnicy). Rozwałkować na ok 0.5 cm.
Foremki do babeczek posmarować olejem ( ja używam zwykłego słonecznikowego). Wykrawać nimi ciasto i wciskać te do środka aby ciasto przylegało do foremek. Piec ok 15/20 minut aż się lekko przyrumienią.
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać tak by całkowicie się rozpuściło (masło można pokroić na mniejsze kawałki wtedy szybciej się rozpuści)
Za pomocą szprycy nakładać budyń na babeczki. Na budyniu położyć kosteczkę z galaretki lub owoce.