Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostsze czekoladowe babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Radość domowników gwarantowana.
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 440
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1535
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6396
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7742
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 440
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1535
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6396
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 7742
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, następnie dodajemy do nich składniki płynne. Mieszamy by nie powstały grudki, a składniki dobrze się połączyły. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 1/2 jej wysokości. Na środku każdej babeczki wtykamy po kostce czekolady. Czekoladę przykrywamy porcją ciasta, tak aby wypełnić formę na muffinki do ¾ wysokości. Babeczki pieczemy w temperaturze 180st 25 minut, do suchego patyczka.