Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne babeczki z czekoladą przygotowanie zajmie parę minut idealne na Dzień Matki i inne okazje .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Do rondelka wlej mleko dodaj masło , czekoladę , cukier , cukier waniliowy i kakao , podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia składników . Zostaw do ostygnięcia .
Do masy czekoladowej dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj , dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj .
Formę na mufinki wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą . Z tej porcji wychodzi 12 babeczek .