Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu babeczki z czerwoną porzeczką, bardzo puszyste lekko kwaskowe idealne na każdą okazję.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13018
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5171
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13018
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5171
Składniki
Masło rozpuścić, wystudzić. Jajka ubij ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym dodaj roztopione masło, sok z cytryny i mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do ciasta.Dokładnie wymieszaj. Do papilotek nakładaj po łyżeczce ciasta posyp kilkoma porzeczkami przykryj druga łyżka ciasta wierzch również posyp owocami porzeczek.
Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. Piecz 25 minut. Z podanych składników wychodzi 12 babeczek. Smacznego.