Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu babeczki z czerwoną porzeczką, bardzo puszyste lekko kwaskowe idealne na każdą okazję.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 169
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6190
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 169
Składniki
Masło rozpuścić, wystudzić. Jajka ubij ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym dodaj roztopione masło, sok z cytryny i mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do ciasta.Dokładnie wymieszaj. Do papilotek nakładaj po łyżeczce ciasta posyp kilkoma porzeczkami przykryj druga łyżka ciasta wierzch również posyp owocami porzeczek.
Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. Piecz 25 minut. Z podanych składników wychodzi 12 babeczek. Smacznego.