Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj u mnie znowu jesiennie, a jak jesiennie to i dynia. Tym razem również na słodko. Dodatkiem do niej jest gorzka czekolada. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, puszyste i wilgotne. Zapraszam :)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20157
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20157
Składniki
W jednej misce roztrzepać jajka, a następnie dodać mleko, olej i startą dynię. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i imbir. Dodać również pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i szczyptę soli. Następnie do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Babeczki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.
Smacznego !
:)