Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj u mnie znowu jesiennie, a jak jesiennie to i dynia. Tym razem również na słodko. Dodatkiem do niej jest gorzka czekolada. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, puszyste i wilgotne. Zapraszam :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
W jednej misce roztrzepać jajka, a następnie dodać mleko, olej i startą dynię. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i imbir. Dodać również pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i szczyptę soli. Następnie do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Babeczki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.
Smacznego !
:)