Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj u mnie znowu jesiennie, a jak jesiennie to i dynia. Tym razem również na słodko. Dodatkiem do niej jest gorzka czekolada. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, puszyste i wilgotne. Zapraszam :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3150
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Składniki
W jednej misce roztrzepać jajka, a następnie dodać mleko, olej i startą dynię. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i imbir. Dodać również pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i szczyptę soli. Następnie do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Babeczki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.
Smacznego !
:)