Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dyni to najsmaczniejsze muffinki, jakie można przyrządzić! Są wilgotne, miękkie i puszyste. Rozpływają się w ustach. Dodatek dużej ilości ostrych i orientalnych przypraw sprawia, że deser nie jest mdły, a jego smak jest niezapomniany. Będziesz przygotowywać te babeczki podczas każdego sezonu na dynię.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1414
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 331
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1585
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1414
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 331
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1585
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i wszystkie pozostałe przyprawy. Wymieszaj i odłóż na bok.
W osobnej misce wymieszaj oba rodzaje cukrów, olej i śmietanę. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Następnie dodaj jajka, ekstrakt waniliowy i puree z dyni. Mieszaj do połączenia składników.
Dodaj suche składniki do mokrych i miksuj do połączenia, przez ok. 20 sekund.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Przenieś ciasto równomiernie na ok. 2/3 wysokości.
Wstaw babeczki do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i piecz przez 5 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 st. Celsjusza i kontynuuj pieczenie przez 18-22 minut lub do suchego patyczka.
Babeczki z dyni wyjmij i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.