Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dyni to najsmaczniejsze muffinki, jakie można przyrządzić! Są wilgotne, miękkie i puszyste. Rozpływają się w ustach. Dodatek dużej ilości ostrych i orientalnych przypraw sprawia, że deser nie jest mdły, a jego smak jest niezapomniany. Będziesz przygotowywać te babeczki podczas każdego sezonu na dynię.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i wszystkie pozostałe przyprawy. Wymieszaj i odłóż na bok.
W osobnej misce wymieszaj oba rodzaje cukrów, olej i śmietanę. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Następnie dodaj jajka, ekstrakt waniliowy i puree z dyni. Mieszaj do połączenia składników.
Dodaj suche składniki do mokrych i miksuj do połączenia, przez ok. 20 sekund.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Przenieś ciasto równomiernie na ok. 2/3 wysokości.
Wstaw babeczki do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i piecz przez 5 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 st. Celsjusza i kontynuuj pieczenie przez 18-22 minut lub do suchego patyczka.
Babeczki z dyni wyjmij i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.