Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są bezglutenowe i lekkostrawne, a jednocześnie świetnie zaspokajają chęć na słodkie ;)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2649
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2649
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 758
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7192
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku zmieszanym z połową szklanki wody i dodatkiem 1 łyżeczki stevi, a następnie przełożyć do foremek wyłożonych folią spożywczą na kształt tartaletek- odstawić do wystygnięcia i stężenia.
Maliny zblendować na mus z dodatkiem połowy szklanki wody i zagotować, pod koniec dodając agar (energicznie mieszając).
Stężałe babeczki napełnić w środku świeżo przygotowanym musem (należy zrobić to sprawnie, bo agar szybko tężeje) i odstawić na co najmniej 1- 2 godziny.
Podawać udekorowane owocami, czy bakaliami.