Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są bezglutenowe i lekkostrawne, a jednocześnie świetnie zaspokajają chęć na słodkie ;)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19788
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2923
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19788
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2923
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4040
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku zmieszanym z połową szklanki wody i dodatkiem 1 łyżeczki stevi, a następnie przełożyć do foremek wyłożonych folią spożywczą na kształt tartaletek- odstawić do wystygnięcia i stężenia.
Maliny zblendować na mus z dodatkiem połowy szklanki wody i zagotować, pod koniec dodając agar (energicznie mieszając).
Stężałe babeczki napełnić w środku świeżo przygotowanym musem (należy zrobić to sprawnie, bo agar szybko tężeje) i odstawić na co najmniej 1- 2 godziny.
Podawać udekorowane owocami, czy bakaliami.