Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kaszy kukurydzianej z malinową galaretką

Babeczki z kaszy kukurydzianej z malinową galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 1099

Babeczki są bezglutenowe i lekkostrawne, a jednocześnie świetnie zaspokajają chęć na słodkie ;)

Składniki

  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • pół szklanki mleka (może być roślinne)
  • szklanka wody
  • 300g malin
  • 1 łyżeczka agaru
  • 2 łyżeczki stevi
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku zmieszanym z połową szklanki wody i dodatkiem 1 łyżeczki stevi, a następnie przełożyć do foremek wyłożonych folią spożywczą na kształt tartaletek- odstawić do wystygnięcia i stężenia.

  2. Maliny zblendować na mus z dodatkiem połowy szklanki wody i zagotować, pod koniec dodając agar (energicznie mieszając).

  3. Stężałe babeczki napełnić w środku świeżo przygotowanym musem (należy zrobić to sprawnie, bo agar szybko tężeje) i odstawić na co najmniej 1- 2 godziny.

  4. Podawać udekorowane owocami, czy bakaliami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń